Видання охоплює проблематику функціонування в Україні агропереробних виробництв крізь призму їх ресурсного забезпечення у регіональному вимірі. Проведено діагностику тренду виробництва зернових (пшениці та жита) і показників ступеня їх переробки на борошно в Україні та регіонах. Визначено рівень розвитку виробництва продукції з борошна у розрізі хлібобулочних, кондитерських і макаронних виробів. Здійснено комплексну оцінку заготівлі (за видами м’ясної сировини) та промислового виробництва м’яса (за видами м’ясної продукції). Проаналізовано динаміку та структуру (за видами господарств) виробництва молочної сировини в Україні у регіональному розрізі. Здійснено порівняльну оцінку промислового виробництва молочних продуктів (за їх основними видами) на макро- і мезо- рівнях.