Крайова влада Буковини продовжить співпрацю з Інститутом регіональних досліджень Національної академії наук України

23 січня 2013го року перший заступник голови Чернівецької обласної державної адміністрації Георгій Галиць та заступник голови обласної ради Валентин Маніліч зустрілися з директором Інституту регіональних досліджень Національної академії наук України, доктором економічним наук Василем Кравцівим. У зустрічі також взяли участь доктори економічних наук, відомі науковці Ігор Коломієць та Валерій Євдокименко.

Під час зустрічі мова йшла про співпрацю місцевої влади з Інститутом регіональних досліджень НАН України з питань соціально-економічного розвитку регіону.

«Буковинська влада готова продовжити тісну співпрацю з інститутом і сприятиме розвитку та впровадженню у життя нових унікальних ідей та рекомендацій щодо соціально-економічного розвитку Буковини», – відзначив Георгій Галиць і запросив представників інституту до активної участі у заходах, що організовуються в області, зокрема до участі в економічному Шумпетерівському форумі. «Під час цього форуму на базі настанов видатного вченого, економіста-новатора та соціолога витворюються сучасні моделі економічного поступу. Від цього представницького зібрання крайова влада очікує нових ідей та рекомендацій щодо економічного розвитку регіону, –зазначив перший заступник керівника крайової виконавчої влади. – Адже нині ми живемо в умовах знакових змін у світовій економіці, а тому майбутнє за тими, хто творчо впроваджуватиме нові креативні ідеї і матиме інше бачення шляхів вирішення найбільш гострих проблем».

Натомість директор Інституту регіональних досліджень НАН України Василь Кравців запросив буковинських фахівців – як теоретиків, так і практиків – до активної участі у другій конференції з питань міграції українців за кордон, а також на засідання круглих столів, зорганізованих очолюваним ним інститутом.

Учасники зустрічі висловили переконання, що сьогоднішні перемовини сприятимуть подальшій конструктивній і плідній співпраці між крайовою владою Буковини та Інститутом регіональних досліджень Національної академії наук України, і, як результат, Чернівецька область стане прикладом такої співпраці для інших регіонів держави.

На сайті Чернівецької ОДА

<<< Новини