Співпраця Ради молодих вчених Інституту регіональних досліджень НАН України з Львівською обласною Малою академією наук

Протягом останніх трьох років триває плідна співпраця між Радою молодих вчених Інституту та Львівською обласною Малою академією наук (ЛОМАН).

Так, 18 лютого 2012 р. у м. Львові на базі географічного факультету ЛНУ імені Івана Франка відбувся II-ий етап Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідних робіт учнів-членів обласної МАН, де к.е.н. С.Д. Щеглюк була членом журі у секції: географія та ландшафтознавство, кліматологія та метеорологія, геологія, геохімія та мінералогія. Заслухано 12 наукових робіт учнів ЛОМАН, обрано переможців для наступного етапу конкурсу, а найкращі роботи отримали відзнаки Інституту.

Молоді вчені Інституту взяли також участь у роботі журі двох тематичних секцій на Всеукраїнській науково-практичній конференції “Україна очима молодих” (13-15 березня 2012 р., м. Львів), організованої Національним центром “Мала академія наук України” та Львівською обласною Малою академією наук. У конференції взяли участь 60 учнів 9–11 класів загальноосвітніх навчальних закладів України – членів Малої академії наук. За підсумками роботи конференції було обрано переможців та нагороджено грамотами найкращі роботи.

Друга частина конференції 14 березня 2012 р. відбулася в Інституті регіональних досліджень НАН України. Було заслухано 7 наукових робіт учнів та прочитано лекцію на тему: “Економіка знань – основа модернізації економіки та суспільства України” (доповідач: к.е.н. Щеглюк С. Д.). За підсумками обговорення обрано переможця секції, який виступав 15 березня на заключному пленарному засіданні, найкращі роботи отримали листи подяки від директора Інституту.

У рамках Фестивалю науки 2012 р. молодими вченими Інституту проведено такі заходи:

1. 12 квітня 2012 р. у м. Тернополі Тернопільським національним економічним університетом спільно із учасниками науково-навчального комплексу «Економосвіта», Тернопільською обласною державною адміністрацією та Інститутом регіональних досліджень НАН України було проведено регіональний круглий стіл «Науковий супровід молодіжних досліджень: проблеми забезпечення». Обговорено питання: наукові дослідження молодих вчених та студентів: науковий керівник як суб’єкт молодіжного наукового пошуку: партнерство та проблема конфлікту поколінь; індикатори результативного наукового супроводу молодіжних досліджень та технології його стимулювання; проблеми виявлення обдарованої студентської молоді та виховання майбутніх науковців; трансформація організації наукового супроводу молодіжних досліджень в умовах Болонського процесу; роль органів державної влади та органів місцевого самоврядування в забезпеченні підтримки молодіжної науки та ін. Голова Ради молодих вчених Інституту регіональних досліджень НАН України к.е.н. С.Д.  Щеглюк виступила з інформацією про діяльність Ради молодих вчених Інституту. Учасниками круглого столу було погоджено напрями подальшої співпраці.

2. 20 квітня 2012 р. в Інституті регіональних досліджень НАН України для учнів суспільно-гуманітарного відділення Львівської обласної Малої академії наук було прочитано лекцію на тему: “Сучасні тенденції демографічних змін у Карпатському регіоні України” (доповідач: к.г.н. Теслюк Р.Т.). Досягнуто домовленості про керівництво молодими вченими Інституту науково-дослідними роботами учнів на наступний навчальний рік.

<<< Новини