I етап Х Всеукраїнського турніру юних географів відбувся у Львові

Перший етап ювілейного Всеукраїнського турніру юних географів цього року відбувся 19 жовтня 2014 р. у місті Львові. Поєдинок інтелектуалів став можливим завдяки плідній співпраці та підтримці Департаменту освіти і науки Львівської обласної державної адміністрації, Львівського національного університету імені Івана Франка та Львівської обласної малої академії наук. Турнір зібрав 11 команд учнів старших класів міста Львова та Львівської області. Зокрема, свої команди кращих географів представили школи Буського, Городоцького, Жовківського, Пустомитівського, Самбірського, Старосамбірського, Яворівського районів, а також міста Самбора, Дрогобицького педагогічного ліцею та Класичної гімназії при ЛНУ імені Івана Франка міста Львова. До складу членів журі увійшли як провідні вчителі географії, так і поважні науковці з географічного факультету та Інституту регіональних досліджень НАН України. Участь у складі журі к.е.н., с.н.с. Світлани Щеглюк була не випадковою, адже саме географічний факультет ЛНУ імені Івана Франка є для неї альма-матер.

Чвертьфінальна гра команд юних географів

Настанови керівника гуртка секції географії Львівської обласної МАН Шевчук Любомири Григорівни

Перед учнями ставились завдання гідно представити роботу команди у ключових ролях: доповідач, опонент, рецензент та спостерігач. Зазначимо, що над переліком завдань, які роздали для підготовки учням заздалегідь, працювали вчителі-географи з усієї України, тому були охоплені майже всі розділи географії: від фізичної до політичної, від актуальної проблематики видобутку сланцевого газу в Україні до розвитку глобальних міст світу.

Півфінал турніру юних географів

Члени журі півфіналу турніру юних географів (зліва направо: д.геогр.наук, професор І.Ровенчак, к.геогр. Ю.Чикайло, к.е.н., с.н.с. С.Щеглюк, к.геогр.н., доцент Я. Івах

У чвертьфінальній грі взяли участь 11 команд, на півфіналі у поєдинку зійшлися вже 9 команд, а у фіналі зіграли 4 найсильніші команди: Буського, Старосамбірського, Яворівського районів та Класичної гімназії при ЛНУ імені Івана Франка міста Львова. Журі об’єктивно і справедливо оцінювали доповіді, опонування та рецензування виголошених завдань. Також додаткові бали команди отримували за вміння вести наукову дискусію, за відповіді на додаткові питання від учасників турніру та членів журі. За підсумками фінальної гри, і майже ні в кого не було сумнівів, що переможцем заслужено стала команда Буського району, на другому почесному місці опинилися команди Яворівського району, Класичної гімназії при ЛНУ імені Івана Франка, Старосамбірського району.

Фінал турніру юних географів

Переможці турніру юних географів

Всі команди-учасниці півфіналу та фіналу відзначені грамотами від Львівської обласної малої академії наук. А команда переможець отримала почесне право представляти Львівську область на всеукраїнському турнірі, який відбудеться у м.Кіровограді.

Тож бажаємо успіхів юним географам гідно представити наш регіон, наснаги у підкоренні нових вершин науки та волі до перемоги!

<<< Новини