Файл Adobe Reader УДК [633.11+633.14]:664.71:338.439.4:637.5:338.43:637.1(477)
Іщук С. О., Ляховська О. В. Розвиток агропереробних виробництв у регіонах України: сировинні аспекти: наукове видання / ДУ “Інститут регіональних досліджень імені М. І. Долішнього НАН України”; [наук. ред.: С. О. Іщук]. Львів, 2020. 51 с. (Серія «Регіони: моніторинг, прогнози, моделі»). URL: http://ird.gov.ua/irdp/p20200034.pdf (повний текст)

Джерел: 31

Наукове видання комплексно охоплює проблематику функціонування в Україні агропереробних виробництв крізь призму їх ресурсного забезпечення у регіональному розрізі. Проведено оцінку динаміки і структури вітчизняного виробництва борошняної, м’ясної і молочної продукції на макро і мезо рівнях. Здійснено групування регіонів України за обсягами виробництва сировини (зернових, м’яса і молока) та продуктів їх промислової переробки. Досліджено трансформацію товарної і географічної структур українського експорту продукції харчової промисловості. Окреслено ключові проблеми та обґрунтовано перспективні напрямки і форми реалізації потенціалу розвитку основних агропереробних виробництв в Україні.
Для наукових працівників, представників органів влади, керівників профільних організацій та відомств, менеджерів агропереробних підприємств, викладачів вищих навчальних закладів, аспірантів.
Ключові слова: агропереробне виробництво, розвиток, регіон, Україна, сировинні аспекти