Наукове видання комплексно охоплює проблематику функціонування в Україні агропереробних виробництв крізь призму їх ресурсного забезпечення у регіональному розрізі. Проведено оцінку динаміки і структури вітчизняного виробництва борошняної, м’ясної і молочної продукції на макро і мезо рівнях. Здійснено групування регіонів України за обсягами виробництва сировини (зернових, м’яса і молока) та продуктів їх промислової переробки. Досліджено трансформацію товарної і географічної структур українського експорту продукції харчової промисловості. Окреслено ключові проблеми та обґрунтовано перспективні напрямки і форми реалізації потенціалу розвитку основних агропереробних виробництв в Україні.
Для наукових працівників, представників органів влади, керівників профільних організацій та відомств, менеджерів агропереробних підприємств, викладачів вищих навчальних закладів, аспірантів.
Ключові слова: агропереробне виробництво, розвиток, регіон, Україна, сировинні аспекти