Збірник наукових праць
УКР   ENG
Соціально-економічні проблеми
сучасного періоду України
   



Збірник СЕПСПУ -- sep2018.03.018

Репозитарій ІРД НАНУ Репозитарій НБУВ УДК 338.439.5(477); JEL
Карп’як М. О. Ринок м’яса та м’ясопродуктів в Україні в умовах євроінтеграції: зовнішньоекономічні аспекти. Соціально-економічні проблеми сучасного періоду України: зб. наук. пр. 2018. Вип. 3(131). С. 18-21. URL: http://ird.gov.ua/sep/doi/sep2018.03.021_u.
Літер.: 5

Автори



Карп’як (Гусєва) Марія Олександрівна

кандидат економічних наук

старший науковий співробітник відділу регіональної економічної політики, ДУ «Інститут регіональних досліджень імені М.І. Долішнього НАН України»

Контакти: marimusic@meta.ua

Сторінки:

Анотація

У статті здійснено аналіз тенденцій розвитку ринку м’яса та м’ясопродуктів в Україні, а також основних тенденцій зовнішньоекономічної діяльності вітчизняних експортоорієнтованих аграрних підприємств з метою визначення можливостей збуту ними м’ясної продукції як на внутрішньому так і на зовнішньому ринках, а також організаційних аспектів їх підготовки до інтеграції у європейські ринки. Проаналізовано динаміку експорту м’ясної продукції по роках та країнах на основі офіційних статистичних даних. Основну увагу зосереджено на інтересах європейського ринку та адаптаційних механізмах вітчизняного м’ясного птахівництва до вимог європейського економічного простору.

Ключові слова:

ринок м’яса, тваринництво, м’ясна продукція, євроінтеграція

Посилання

    
  1. Україна збільшила експорт м’яса на 45%. УНІАН: офіційний сайт. URL: https://economics.unian.ua/agro/2064394-ukrajina-zbilshila-eksport-myasa-na-45.html
  2. Маховський, Д. В. Сучасні тенденції розвитку регіонального ринку м’яса в Україні / Д. В. Маховський. Вісник Приазовського державного технічного університету. Серія: Економічні науки: зб. наук. пр. / ДВНЗ «ПДТУ». Маріуполь, 2017. Вип. 33. С. 58-64.
  3. Україна стала лідером з експорту м’яса птиці до Євросоюзу /. URL: https://day.kyiv.ua/uk/news/130318-ukrayina-stala-liderom-z-eksportu-myasa-ptyci-do-yevrosoyuzu
  4. Пуцентейло П. Р. Конкурентоспроможність м’ясного скотарства України: теорія і практика: моногр) П. Р. Пуцентейло. Тернопіль: ВПЦ «Економічна думка ТНЕУ», 2011. 420 с.
  5. Аверчева Н. О. Економічні проблеми і перспективи європейської інтеграції м’ясного птахівництва України. Науковий вісник Ужгородського національного університету /. URL: http://www.visnyk-econom.uzhnu.uz.ua/archive/10_1_2016ua/3.pdf


Веб-майстер П. Попадюк