Збірник наукових праць
УКР   ENG
Соціально-економічні проблеми
сучасного періоду України
   



Ліпич Любов Григорівна



Ліпич Любов Григорівна

доктор економічних наук, професор

професор кафедри підприємництва, торгівлі та логістики, Луцький національний технічний університет

Контакти: lglipych@gmail.com

Сторінки:



Співавтори



Волинець Ірина Григорівна

Кушнір (Ліпич) Мирослава Анатоліївна

Хілуха Оксана Анатоліївна



Публікації



УДК 334.7:005.73; JEL M12, M14, M51, M54
Ліпич Л. Г., Хілуха О. А., Кушнір М. А., Волинець І. Г. Вплив Хартії різноманітності на формування організаційної культури. Соціально-економічні проблеми сучасного періоду України: зб. наук. пр. 2022. Вип. 1(153). С. 39-44. DOI: https://doi.org/10.36818/2071-4653-2022-1-6.

Літер.: 17


Зазначено переваги використання Хартії різноманітності для підприємства, а також виокремлено пропозиції щодо зміни на її основі організаційної культури. Встановлено, що концепція організаційної культури якості є доповненням і водночас розвитком інтегрального погляду на організаційну культуру. Культура якості – це організаційна культура, здатна підтримувати баланс між відкритістю (гнучкістю) системи до різних цінностей, внесених її учасниками, і замкнутістю (незмінністю), пов’язаною з дотриманням принципів управління якістю. Запропоновано змінювати організаційну культуру шляхом запровадження принципів управління якістю (лідерство, орієнтація на клієнта, постійне вдосконалення, універсальна участь, аналіз зворотного зв’язку). Зазначена процедура після внесення відповідних коректив може бути використана для інших стратегічних змін, зокрема спрямованих на корегування організаційної культури щодо різноманітності. Обґрунтовано, що управління різноманітністю є одним з головних ресурсів організації, що сприяє її розвитку та досягненню бізнес-цілей. Розглянуто процедуру зміни організаційної культури на основі Хартії різноманітності та запропоновано механізм реалізації її етапів. 
Хартія різноманітності, ефективне управління різноманітністю, процедура зміни організаційної культури, концепція організаційної культури якості, етапи зміни організаційної культури 



Цитування



Yanyshyn Ya. S., Sodoma R. I., Markiv H. V., Lipych L H.., Shmatkovska T. O., Skhidnytska H. V. Economic efficiency of the nuts complex business in the agriculture of Ukraine. Scientific Papers. Series: Management, Economic Engineering in Agriculture and Rural Development. 2020. Vol. 20(2). Pp. 531-536. URL: http://managementjournal.usamv.ro/pdf/vol.20_2/volume_20_2_2020.pdf {sep2021.04.015.010}

Ліпич Л. Г. Моделі організаційної культури підприємства в контексті деструктивних змін. Економічний часопис Волинського національного університету імені Лесі Українки. 2021. № 2(27). С. 81-89. DOI: https://doi.org/10.29038/2786-4618-2021-0381-89 {sep2022.01.039.001}


Веб-майстер П. Попадюк