УДК 334.716:664 Журавель Ю. В. Етапи удосконалення стратегічного планування підприємств харчової промисловості. Соціально-економічні проблеми сучасного періоду України: зб. наук. пр. 2017. Вип. 6(128). С. 184-190. URL: http://ird.gov.ua/sep/doi/sep2017.06.190_u. Літер.: 3
Автори Журавель Юлія Вікторівнакандидат економічних наук
аспірант, Львівський регіональний інститут державного управління Національної академії державного управління при Президентові України; викладач, Львівський державний коледж харчової та переробної промисловості Національного університету харчових технологій
Сторінки:
АнотаціяДосліджено інструментарій, який дозволив би наповнити процес прийняття рішення керівниками підприємств адекватною і достатньою інформацією. Запропоновано систему збалансованих показників для підприємств харчової промисловості. Встановлено, що ефект впровадження такої системи обумовлений визначенням загальної ефективності діяльності підприємства та її підвищення, оскільки при дієвості системи кожен співробітник усвідомлює зв’язок між своїми конкретними обов’язками і стратегічними цілями підприємства, а керівник володіючи механізмом підтримки прийнятого рішення, має можливість виміряти ефективність роботи кожного підрозділу і може впливати на процес реалізації стратегії підприємства. Запропоновано основні етапи стратегічного планування.
Ключові слова:система збалансованих показників, стратегічне планування, харчова промисловість, інструменти стратегічного планування
Посилання- Сокиринська І. Г. Аспекти стратегічного розвитку підприємства / І. Г. Сокиринська, О. В. Хохлова // Вісник Сумського державного університету. Серія: Економіка. – 2011. – №4. – С. 165-168.
- Попова Н. В. Розробка стратегії розвитку підприємства / Н. В. Попова, Н. М. Бєлєвцова // Вісник економіки транспорту і промисловості. – 2010. – № 29. – С. 359-363.
- Афонченко У. Г. Сучасні моделі стратегічного планування / У. Г. Афонченко, Г. В. Кіш, В. І. Дідик // Науковий вісник Ужгородського університету. Серія: Економіка: зб. наук. пр. – 2009. – Вип. 28, Ч. 1. – С. 132-138.
|