Збірник наукових праць
УКР   ENG
Соціально-економічні проблеми
сучасного періоду України
   



Збірник СЕПСПУ -- sep2022.03.010

Репозитарій ІРД НАНУ Куліш І. М. Соціальне підприємництво у сфері туризму: шанс для сільських громад. Соціально-економічні проблеми сучасного періоду України: зб. наук. пр. 2022. Вип. 3(155). С. 10-14. DOI: https://doi.org/10.36818/2071-4653-2022-3-2.

Автори



Куліш Інна Михайлівна

кандидат наук з державного управління, старший науковий співробітник

старший науковий співробітник відділу регіональної екологічної політики та природокористування, ДУ «Інститут регіональних досліджень імені М. І. Долішнього НАН України»

Контакти: inna.m.kulish@gmail.com, reksi@email.ua

Сторінки:

Посилання

    
  1. Elkington J. Cannibals with Forks: The triple bottom line of 21st century business. Capstone: Oxford, 1997. 402 р.
  2. De Bernardi Ch., Arenas D. How to avoid swinging: A social enterprise’s quest for authenticity in tourism. Tourism Management. 2022. Vol. 89. DOI: https://doi.org/10.1016/j.tourman.2021.104439
  3. Mahato S. S., Phi T. G., Pratsa L. Design thinking for social innovation: Secrets to success for tourism social entrepreneurs. Journal of Hospitality and Tourism Management. 2021. Vol. 49. Pp. 396-406. DOI: https://doi.org/10.1016/j.jhtm.2021.10.010
  4. Kummitha H. R., Kolloju N., Jancsik A., Szalók Z. C. Can tourism social entrepreneurship organizations contribute to the development of ecotourism and local communities: Understanding the perception of local communities. Sustainability. 2021. Vol. 13(19). Pp. 110-131. DOI: https://doi.org/10.3390/su131911031
  5. Solvoll S., Alsos G. A., Bulanova O. Tourism entrepreneurship – Review and future directions. Scandinavian Journal of Hospitality and Tourism. 2015. Vol. 15. Pp. 120-137. DOI: https://doi.org/10.1080/15022250.2015.1065592
  6. Bærenholdt J. O., Fuglsang L., Sundbo J. A coalition for «small tourism» in a marginal place: Configuring a geo-social position. Journal of Rural Studies. 2021. Vol. 87. Pp. 169-180. DOI: https://doi.org/10.1016/j.jrurstud.2021.09.010
  7. Lowe P., Phillipson J., Lee R. P. Socio-technical innovation for sustainable food chains: roles for social science. Trends in Food Science & Technology. 2008. Vol. 19. Pp. 226-233. DOI: https://doi.org/10.1016/j.tifs.2007.11.005
  8. Fernandez Aldecua M. J., Castillejos Lopez B., Ramirez Luna J. A. Empresas sociales y ecoturismo en Bahías de Huatulco, México. Diagnóstico de la gestión empresarial. Estudios y Perspectivas en Turismo. 2012. Vol. 21(1). Pp. 203-224. URL: https://www.redalyc.org/pdf/1807/180721630012.pdf
  9. Про туризм: Закон України від 15.09.1995 № 324/95-ВР. Законодавство України: сайт. URL: https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/324/95-%D0%B2%D1%80#Text
  10. Мокій А. І., Дацко О. І. Розвиток соціального підприємництва у контексті зміцнення економічної безпеки депресивних територій. Вісник Чернівецького торговельно-економічного інституту. 2014. Вип. 1(53). C. 155-166.
  11. Mendoza-Moheno J., Cruz-Coria E., González-Cruz T. F. Socio-technical innovation in community-based tourism organizations: A proposal for local development. Technological Forecasting and Social Change. 2021. Vol. 171. Pp. 98-109. DOI: https://doi.org/10.1016/j.techfore.2021.120949
  12. Куліш І. Екологічний туризм як чинник розвитку сільських територій України. Економіка АПК. 2013. № 2. С. 80-85.
  13. Abdo K. The Impact of Rural Tourism on the Development of Regional Communities. Journal of Eastern Europe Research in Business and Economics. 2021. Pp. 1-10. DOI: https://doi.org/10.5171/2021.652463
  14. Yang J., Yang R., Chen M. H., Su Ch. H., Zhi Y., Xi J. Effects of rural revitalization on rural tourism. Journal of Hospitality and Tourism Management. 2021. Vol. 47. Pp. 35-45. DOI: https://doi.org/10.1016/j.jhtm.2021.02.008


Веб-майстер П. Попадюк