Збірник наукових праць
УКР   ENG
Соціально-економічні проблеми
сучасного періоду України
   



Герман Ірина Валентинівна



Герман Ірина Валентинівна

старший викладач кафедри туризму та готельно-ресторанної справи, факультет харчових технологій та сфери обслуговування, Черкаський державний технологічний університет

Контакти: iherman75@ukr.net

Сторінки:



Співавтори



Бєляєва Світлана Станіславівна

Старинець Олена Анатоліївна



Публікації



УДК 641-057.68:[338.48-52:796.5]; JEL L83, L66
Бєляєва С. С., Старинець О. А., Герман І. В. Сучасні тенденції забезпечення якісним харчуванням активних туристів. Соціально-економічні проблеми сучасного періоду України: зб. наук. пр. 2022. Вип. 1(153). С. 16-23. DOI: https://doi.org/10.36818/2071-4653-2022-1-3.

Літер.: 18


Акцентовано увагу на секторі виробництва сублімованих продуктів і страв в Україні. Визначено сучасні тенденції у сфері забезпечення якісним харчуванням активних туристів та аргументовано чинники доцільності використання та популяризації сублімованих продуктів. Узагальнено аргументи щодо актуальності забезпечення споживчого ринку сублімованими харчовими продуктами, ураховуючи потреби активних туристів і різних сфер діяльності. Доведено, що переваги споживання продуктів і страв, виготовлених за технологією сублімації, відповідають високим стандартам якості. Зроблено висновки, що ринок виробництва сублімованих продуктів харчування в Україні ще недостатньо розвинений, потребує інвестиційної підтримки та популяризації на споживчому ринку. Розглянуто особливості та переваги застосування технології сублімації на прикладах наявних в Україні суб’єктів господарювання та відомих торгових марок. Акцентовано увагу на потребі в активному пошуку зацікавлених споживачів, у розширенні партнерства між підприємцями-виробниками сублімованих продуктів в Україні, виробниками якісної сировини та представниками торговельно-логістичної мережі, а також на важливості участі в ініціюванні та виконанні соціально орієнтованих екологічних проєктів щодо сприяння раціональному використанню пакувальних матеріалів після споживання сублімованих страв. 
активні туристи, космічне харчування, натуральні продукти, сублімація, туризм, якісна їжа 


Веб-майстер П. Попадюк