Збірник наукових праць
УКР   ENG
Соціально-економічні проблеми
сучасного періоду України
   



Старинець Олена Анатоліївна



Старинець Олена Анатоліївна

кандидат філологічних наук, доцент

доцент кафедри туризму та готельно-ресторанної справи, факультет харчових технологій та сфери обслуговування, Черкаський державний технологічний університет

Контакти: bur_elena@ukr.net

Сторінки:



Співавтори



Бєляєва Світлана Станіславівна

Гаращенко Дмитро Володимирович

Герман Ірина Валентинівна

Корнілова Наталія Вікторівна



Публікації



УДК 641-057.68:[338.48-52:796.5]; JEL L83, L66
Бєляєва С. С., Старинець О. А., Герман І. В. Сучасні тенденції забезпечення якісним харчуванням активних туристів. Соціально-економічні проблеми сучасного періоду України: зб. наук. пр. 2022. Вип. 1(153). С. 16-23. DOI: https://doi.org/10.36818/2071-4653-2022-1-3.

Літер.: 18


Акцентовано увагу на секторі виробництва сублімованих продуктів і страв в Україні. Визначено сучасні тенденції у сфері забезпечення якісним харчуванням активних туристів та аргументовано чинники доцільності використання та популяризації сублімованих продуктів. Узагальнено аргументи щодо актуальності забезпечення споживчого ринку сублімованими харчовими продуктами, ураховуючи потреби активних туристів і різних сфер діяльності. Доведено, що переваги споживання продуктів і страв, виготовлених за технологією сублімації, відповідають високим стандартам якості. Зроблено висновки, що ринок виробництва сублімованих продуктів харчування в Україні ще недостатньо розвинений, потребує інвестиційної підтримки та популяризації на споживчому ринку. Розглянуто особливості та переваги застосування технології сублімації на прикладах наявних в Україні суб’єктів господарювання та відомих торгових марок. Акцентовано увагу на потребі в активному пошуку зацікавлених споживачів, у розширенні партнерства між підприємцями-виробниками сублімованих продуктів в Україні, виробниками якісної сировини та представниками торговельно-логістичної мережі, а також на важливості участі в ініціюванні та виконанні соціально орієнтованих екологічних проєктів щодо сприяння раціональному використанню пакувальних матеріалів після споживання сублімованих страв. 
активні туристи, космічне харчування, натуральні продукти, сублімація, туризм, якісна їжа 



УДК 338.483:502.1](477.46); JEL Q26, Q50
Бєляєва С. С., Корнілова Н. В., Старинець О. А., Гаращенко Д. В. Організаційно-екологічні аспекти стратегії розвитку рекреаційних територій природно-заповідного фонду Черкащини. Соціально-економічні проблеми сучасного періоду України: зб. наук. пр. 2020. Вип. 3(143). С. 18-25. DOI: https://doi.org/10.36818/2071-4653-2020-3-3.

Літер.: 10


На прикладі Черкаської області запропоновані стратегічні напрями щодо сприяння охороні, збереженню, відновленню та розвитку природно-заповідних територій, зокрема такі, які стосуються науково обґрунтованого збільшення площ, визначення потенційних утрат вигоди від збереження природних територій і забезпечення їх раціонального функціонування, збільшення частки територій ПЗФ України задля досягнення показників країн-членів ЄС. Здійснено аналіз сучасного стану та визначено напрями пріоритетного розвитку природно-заповідних територій Черкаської області, враховуючи адміністративно-територіальні зміни. Акцентовано увагу на актуальності наукових розвідок щодо висновків про доцільність створення нових природно-заповідних територій та об’єктів природно-заповідного фонду в Черкаській області. 
природно-заповідний фонд, стратегія розвитку, рекреаційні території, Черкаська область, екологія 


Веб-майстер П. Попадюк